Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 28: slachtkippenprijs gelijk

Het is de zesde week van onveranderde slachtkippennoteringen bij NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze. Vorig jaar rond deze tijd waren de slachtkippenprijzen onveranderd van week 26 t/m week 29, vanaf week 30 volgden stijgingen van de slachtkippenprijzen. Dat duurde tot week 45/2007, toen de prijzen stabiliseerden en een periode aanbrak met druk op de slachtkippenprijzen.

Vleeskuikenmoederdieren

Nog altijd zijn de noteringen van de vleeskuikenmoederdieren duidelijk hoger dan vorig jaar rond deze tijd, maar het verschil neemt wel gestadig af door de vele verlagingen in de afgelopen tijd van de noteringen van NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze. Ook deze week houdt de neerwaartse tendens aan: er ging een cent af van de vleeskuikenmoederdierennoteringen bij NOP en Pluimveebeurs Barneveld, Deinze noteerde een daling van 2 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.