Pluimveehouderij

Achtergrond 186 x bekeken

Week 28: eiermarkt sleept zich voort

De NOP-richtprijs van vrijdag 11 juli 2008 laat bij zowel de kooi-eieren als de scharreleieren dalingen in de noteringen zien.

Het beeld op de eiermarkt is in vergelijking met de afgelopen week nauwelijks gewijzigd, zo melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) op donderdag 10 juli 2008. De eiermarkt sleept zich eigenlijk voort, met wat tegenvallende bestellingen van de retail, veroorzaakt doordat de eierconsumptie ook niet echt geweldig groot is. De tegenvallende vraag en eierconsumptie is niet ongewoon voor deze tijd van het jaar, want de vakantieperiode speelt een belangrijke rol.

Prijs lichte eieren moeilijk op peil te houden

Een aantal eierpakstations gaf aan het nog positief te vinden dat de eierprijzen in ieder geval niet verder dalen. Wel zou het wat meer moeite kosten om de prijzen van de lichtere eiersoorten op het peil van vorige week te handhaven.

Poolse eieren naar eiproductenindustrie

De eiproductenindustrie koopt wel, maar mondjesmaat en ook hier is goed te merken dat de vakantie is begonnen, want zo hier en daar werken de eierverwerkers op halve kracht. Nederlandse pakstations hebben bij de eierafzet naar de eierverwerkers niet alleen te maken met de lopende vakantieperiode, er wordt ook wat eieraanbod uit Polen gemeld voor levering aan de eiproductenindustrie.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.