Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 27: vakantietijd drukt eierprijs

Het beeld op de eiermarkt is rustig. Vergeleken met vorige week is er nauwelijks iets veranderd. Het is een beetje komkommertijd en dat is voor deze tijd van het jaar niet ongewoon.

Lagere vraag naar eieren

De eierconsumptie zou volgens de pakstations wat tegenvallen, hetgeen veroorzaakt wordt door de start van de vakanties in het noorden van Nederland en in Duitsland. De vraag en bestellingen liggen daardoor op een wat lager peil.

Redelijk ruim eieraanbod

De lagere vraag naar eieren doet zich voor bij een redelijk ruim eieraanbod. Dat is er de oorzaak van dat de eierprijzen opnieuw wat dalen. Naast het aanbod uit Nederlandse productie zijn er ook berichten van leveranties uit Polen en zelfs Oostenrijk.

Het ruime aanbod wordt nog wat ruimer ervaren vanwege de zwoele zomerse omstandigheden. De diverse marktpartijen willen dan het liefst zo snel mogelijk van de eieren af en dat heeft uiteraard geen prijsopdrijvend effect.

Eiproductenindustrie iets actiever

De eiproductenindustrie is zo hier en daar wel wat actiever en dat betreft niet enkel eieren voor directe levering, maar vooral ook het afsluiten van contracten voor levering later dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.