Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 27: geen beweging slachtkippen

Voor de vijfde achtereenvolgende week zit er geen beweging in de slachtkippennoteringen. Dit geldt voor NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze. Vorig jaar rond deze tijd waren de slachtkippenprijzen onveranderd van week 26 t/m week 29, vanaf week 30 volgden stijgingen van de slachtkippenprijzen. Dat duurde tot week 45/2007, toen de prijzen stabiliseerden en een periode aanbrak met druk op de slachtkippenprijzen.

Vleeskuikenmoederdieren

De situatie bij de uitgeproduceerde vleeskuikenmoederdieren is heel anders dan vorig jaar rond deze tijd. Nu liggen de prijzen weliswaar ruim een dubbeltje hoger dan vorig jaar, maar de prijstendens is dalend. Vorig jaar was de prijstendens bij de uitgeproduceerde vleeskuikenmoederdieren in dezelfde tijd van het jaar juist stijgend. De prijzen kruipen dus naar het niveau van vorig jaar toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.