Pluimveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Subsidieregeling Salmonella nadert goedkeuring

Het ministerie van LNV heeft maandag 30 juni 2008 bekendgemaakt de ’Subsidieregeling Salmonella 2008’ binnenkort goed te keuren. Dit is het resultaat van intensief overleg tussen het PPE en het ministerie.

De goedkeuring door het ministerie betekent dat nu een begin kan worden gemaakt met de uitvoering van de Subsidieregeling Salmonella 2008 waarin de voorwaarden zijn vastgelegd waaronder in 2008 subsidie kan worden toegekend voor enkele activiteiten van het Actieplan Salmonella in de Pluimveevleessector en het Actieplan Salmonella in de Eiersector.

Deze Subsidieregeling Salmonella 2008 geldt voor de fok- en vermeerderingsbedrijven in de pluimveevleessector en voor fok- en vermeerdering- en (opfok)legbedrijven in de eiersector.
In de pluimveevleessector kan subsidie worden aangevraagd voor het ruimen van fok- of vermeerderingskoppels die besmet zijn met Salmonelle enteritidis, S. typhimurium, S. hadar, S. virchow of S. infantis. In de eiersector voor het ruimen van fok- en vermeereringskoppel die zijn besmet met S.e., S.t., of Salmonella hadar, virchow of infantis en voor het ruimen van S.e.- of S.t.-besmette (opfok)legkoppels. Ook is subsidie te verkrijgen op de aankoop van vaccins.

De verordening gaat gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.