Pluimveehouderij

Achtergrond

Samenwerking Cobb en Hendrix Genetics definitief

De pluimveefokbedrijven Cobb-Ventress (pluimveevlees) in Siloam Springs (VS) en Hendrix Genetics (leg- en vleeskippen, kalkoenen en varkens) in Boxmeer werken voortaan nauw samen.

De samenwerking tussen Cobb-Vantress en Hendrix Genetics is op 3 juli 2008 beklonken. In januari hadden de bedrijven de samenwerking al aangekondigd. De overeenkomst:

• Cobb-Vantress neemt met onmiddelijke ingang Hybro over van Hendrix Genetics. Dit gebeurt via een Broiler Joint venture en wordt betaald met preferente aandelen. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

• Cobb-Vantress en Hendrix Genetics gaan gezamenlijk research & development doen op het gebied van genetica in de veehouderij.

• Cobb-Vantress en Hendrix Genetics onderzoeken het aangaan van een joint venture waarin ze alle of een deel van de activiteiten in de toekomst samenvoegen.

In de bekendmaking van de samenwerking, die meteen op 3 juli is gedaan, staat dat Cobb-Vantress en Hendrix Genetics een alliantie starten die de leidende positie van zowel Cobb in de vleeskuikenfokkerij als de positie van Hendrix Genetics in de leghennen-, kalkoen- en varkensfokkerij zal versterken en die het mogelijk maakt om de samenwerkingsmogelijk verder te onderzoeken.

Volgens Jerry Moye, president directeur van Cobb-Vantress leidt het combineren van Cobb-Vantress en Hybro tot een nog sterkere wereldleider op het gebied van de vleeskuikenfokkerij. „Met de strategische alliantie zet Hendrix Genetics voet op nieuw land”, zegt Thijs Hendrix, president-directeur van Hendrix Genetics. „Samen vormen we een nieuw platform met een nieuwe horizon.”

Met onmiddelijke ingang maken per 3 juli 2008 de Hybro-organisatie, de genetische lijnen en de faciliteiten deel uit van Cobb. Hybro zal niet langer opereren als zelfstandige divisie, de producten van Hybro worden aangeboden als onderdeel van de portfolio van Cobb.

Voor huidige klanten van Cobb en Hybro zal er niets veranderen in de manier van zakendoen. De R&D-teams van Cobb en Hybro zullen gezamenlijk een plan ontwikkelen die het bedrijf verder versterkt op het gebied van genetische vooruitgang en productontwikkeling.

Cobb-Vantress Incorporated is wereldmarktleider in het maken en uitleveren van fokmateriaal en technische expertise aan de vleeskuikenindustrie. Het bedrijf, met de langste geschiedenis in de pluimveefokkerij, heeft haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten, in Siloam Springs, Arkansas. De producten worden geleverd via eigen locaties of via het wereldwijde netwerk van meer dan 50 distributeurs.
Tot de producten behoren de Cobb500, ’s werelds meest gevraagde vleeskuikenouderdieren, de Cobb700 en de Cobb Avian 48. Cobb levert haar producten in meer dan 90 landen en heeft circa 1700 medewerkers.

Hendrix Genetics bv in Boxmeer heeft heeft vier divisies: Legpluimveefokkerij (Institut de Sélection Animale: ISA), Kalkoenfokkerij (Hybrid), Varkensfokkerij (Hypor), en Pluimveedistributie (SFPA in Frankrijk). Bij het bedrijf werken 1.000 mensen en nog eens 500 werknemers in joint ventures. Hendrix Genetics heeft dochterondernemingen en kantoren in 23 landen wereldwijd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.