Pluimveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Pluimveeproducent Brazilië haalt China in

Aan het eind van 2008 produceert Brazilië meer pluimveevlees dan China, zo verwacht de Braziliaanse pluimveevoorman Francisco Turra.

Daarmee zou Brazilië wereldwijd pluimveevleesproducent nummer 2 worden, na de Verenigde Staten. Voorzitter Francisco Turra van Abef, de Braziliaanse organisatie van pluimveeproducenten en pluimvee-exporteurs, wijst erop dat de pluimveevleesproductie in China is afgevlakt, terwijl de Braziliaanse pluimveevleesindustrie erin geslaagd is om de productie uit te breiden voor zowel de binnenlandse vraag naar pluimveevlees als de pluimveevleesexport.

De verwachting is dat China in 2008 zal uitkomen op een pluimveevleesproductie van 12 miljoen ton, terwijl de Abef-voorzitter verwacht dat Brazilië wel kan uitkomen op 12,5 miljoen ton pluimveevlees.

De Braziliaanse pluimveevleesindustrie verwacht in 2008 80.000 ton meer pluimveevlees te exporteren dan in 2007. Dit zou de Braziliaanse pluimveevleesexport op bijna 4 miljoen ton brengen.

Een belangrijke sleutel voor het Braziliaanse succes ziet Turra in de hoge concurrentiekracht van Brazilië in een tijd van hoge graanprijzen. Francisco Turra wijst erop dat Brazilië beschikt over een overschot aan mais.

(bron: worldpoutry.net)

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.