Pluimveehouderij

Achtergrond

Piet Simons

Dr.ir. P.C.M. (Piet) Simons is begin juli 2008 onderscheiden met een WPSA-award voor zijn jarenlange inzet voor de WPSA.

Piet Simons kreeg de hoge onderscheiding van de World's Poultry Science Association (WPSA) uitgereikt op het XXIII World’s Poultry Congress in Brisbane, Australië, begin juli 2008. Simons is hiermee nu toegelaten tot de WPSA Poultry Hal of Fame.

Piet Simons, oud-Spelderholt-onderzoeker, stapte in Brisbane op als secretaris van de wereldorgansatie WPSA, een functie die hij vanaf 1996 vervulde. Hij was van 1992 tot 1996 voorzitter van de WPSA; van 1991 tot 2004 was hij voorzitter van de WPSA-afdeling Nederland. Hij is ook fondsenwerver voor de vereniging.

Een van Simons’ grote verdiensten voor de WPSA is dat hij wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven dichter bij elkaar heeft gebracht.

Piet Simons ontving twee jaar geleden de MacDougall Medal. Ook dit is een WPSA-onderscheiding. Deze ontving Piet Simons tijdens de 12e European Poultry Conference in Verona (Italië), voor zijn vele verdiensten voor de WPSA.

Dr.ir. Roel Mulder volgt Piet Simons op als wereldwijde WPSA-secretaris.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.