Pluimveehouderij

Achtergrond 286 x bekeken 3 reacties

Ovens pekingeend voldoen niet

De ovens die in veel Chinese restaurants worden gebruikt om pekingeend te bereiden voldoen niet aan de Europese veiligheidseisen.

In Londen zijn de laatste weken om die reden al in tien restaurants de gebruikte ovens verzegeld. Daardoor is de krokant bereide gevogelte-lekkernij in deze restaurants van de menukaart verdwenen. De Europese Commissie dringt er op aan dat ook in andere lidstaten controles worden uitgevoerd op de Chinese ovens.

De Chinezen gebruiken ovens die veel groter zijn dan wat in Europa gebruikelijk is. In dergelijke ovens kunnen 24 eenden tegelijk worden geroosterd. Ook is het mogelijk om een speenvarken in zo’n oven te roosteren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Giel

  het is komkommertijd !!!!!!!!!!!!!!!!!
  EU ga ook eens lekker op vakantie en laat de ondernemers lekker peking eend maken!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Margje

  Wat een gezeur als die ovens verder goed werken waar bemoeien ze zich dan mee laat ze lekker hun gang gaan al zouden er bijwijze van spreken twee speenvarkens te gelijk inkunnen wat dan nog of mag zo zoetjes aan niets meer?

 • no-profile-image

  Nathanael

  eigenlijk staat er niks relevants in het artikel, noch in de commentaar... ze mogen niet meer gebruikt worden voor de veiligheidseisen, en dan staat er alleen maar wat gebrom over de grootte van de oven... wat is de link?... groot = gevaarlijk? of toch nog iets anders?... onduidelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.