Pluimveehouderij

Achtergrond

Duitse pluimveemarkt in evenwicht

De Duitse pluimveevleesmarkt is alles bijeengenomen in evenwicht, de vraag naar kuikenvlees blijft goed ondanks vakanties en matig weer.

De afzet van pluimveevlees in Duitsland is regionaal wat getemperd door vakanties. En het regenweer temperde de afzet van pluimveevlees voor de barbecue. Toch bleven de groothandelsprijzen meestal stabiel, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op woensdag 23 juli 2008.

Kuikenvlees

De vraag naar kuikenvlees loopt goed door. De kuikenvleesproductie valt goed af te zetten op de Duitse markt tegen stabiele groothandelsprijzen. De vraag naar kuikendijen was zelfs levendig dankzij de exportmogelijkheden. De onderhandelingen over de producentenprijzen leverden recentelijk hogere uitbetalingsprijzen op voor de vleeskuikenhouders.

Kalkoenenvlees

Op de markt voor kalkoenenvlees wordt het roodvlees goed gevraagd door de verwerkers. Het witvlees had last van het door regen geplaagde barbecueseizoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.