Pluimveehouderij

Achtergrond 200 x bekeken

Britse kalkoenproductie loopt weer op

De kalkoenproductie in Groot-Brittannië loopt de laatste maanden weer op, na de flinke daling rond de jaarwisseling.

In de laatste drie maanden lag het aantal geslachte kalkoenen 7 tot 8 procent hoger dan een jaar geleden. In januari werden bijna 6 procent minder kalkoen geslacht dan in dezelfde maand in 2007. Een maand later lag de terugloop nog op 3 procent, maar sinds maart worden maandelijks meer kalkoenen geslacht dan vorig jaar.

In mei kwam de productie op zo’n 1 miljoen dieren, 8,6 procent meer dan een jaar eerder. Juni houdt die trend vast met een toename van 7,2 procent naar 1,05 miljoen. In het eerste halfjaar is nu in totaal 6,85 miljoen kalkoen naar de slachterij gegaan, vergeleken bij 6,74 miljoen vorig jaar.

Dat de kalkoenproductie weer aantrekt, heeft er mee te maken dat grote producenten als Berhard Matthews wat tijd nodig hebben om over te schakelen op uitsluitend Britse dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.