Pluimveehouderij

Achtergrond

Barbecue ondersteunt Duitse pluimveevleesmarkt

De Duitse pluimveevleesmarkt is ondanks de vakantietijd te kenschetsen als stabiel. Er is een goede vraag naar pluimveevleesproducten voor de barbacue.

De barbecue ondersteunt daarmee de Duitse pluimveevleesmarkt, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op woensdag 9 juli 2008. Het aanbod dekt de vraag goed. De groothandelsprijzen tendeerden verschillend.

Kuikenvlees

Kuikenvlees mag zich momenteel in Duitsland verheugen in een grote populariteit. De vraag is stabiel en de lopende productie wordt probleemloos door de markt opgenomen. De slachterijprijzen bleven overwegend stabiel. Van de kant van de detailhandel zijn momenteel geen prijsstijgingen te verwachten.

Kalkoenenvlees

Het aanbod van kalkoenenvlees lijkt wat omvangrijker uit te vallen. Ook als gevolg van importen komt het blijkbaar tot overschotten. Her en der kwamen de slachterijprijzen onder druk te staan, toch overheersten de meldingen van stabiele prijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.