Pluimveehouderij

Achtergrond

A12 lang gesloten na zwaar vrachtwagenongeval

Bij een zwaar vrachtwagenongeval woensdag is een 48-jarige chauffeur uit Losser om het leven gekomen.

Bij het ongeval was een vrachtwagen met eieren betrokken. Een van de vrachtwagencombinaties kantelde, waardoor de lading op de weg terechtkwam. De snelweg A12 van Arnhem richting Oberhausen is tot donderdagochtend vroeg afgesloten geweest.

Bij het ongeluk waren in totaal vier vrachtwagens betrokken. Een van de trucks remde rond half vijf plotseling af voor een file, waarna de andere vrachtauto's achterop de voorganger botsten. De chauffeur uit Losser reed in de laatste vrachtauto. Een 19-jarige chauffeur uit Haaksbergen raakte zwaargewond. Hij is naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Een derde chauffeur liep lichte verwondingen op.

Door het ongeval ontstond een file van zeker elf kilometer. De bergingswerkzaamheden duurden de hele avond. Ook moest het wegdek gerepareerd worden, want dat raakte beschadigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.