Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Week 25: slepende eiermarkt

Veel positieve ontwikkelingen zijn er op de eiermarkt niet waar te nemen. De meeste pakstations kwalificeerden het beeld als slepend en vonden de vraag en bestellingen maar erg tegenvallen.

Tegenvallende eierconsumptie

Volgens de pakstations wordt het huidige beeld vooral veroorzaakt door een wat tegenvallende eierconsumptie. Daarnaast is ook de eiproductenindustrie niet echt actief, want de bestellingen die de eierverwerkers doen vallen in volume ook wat tegen. Daar komt nog bij dat er zo hier en daar ook nogal wat goedkopere eieren vanuit Polen bij de eiproductenindustrie worden aangeboden en dat heeft uiteraard geen positief effect op de vraag en de prijsontwikkeling.

Ruim eieraanbod

Het eieraanbod zou voor alle soorten eieren ruim zijn.

Weersverwachting ongunstig voor eierafzet

Het weer voor de komende week wordt weliswaar naar verwachting niet extreem warm, maar wel wat broeierig van karakter. Dit heeft vaak als gevolg dat de diverse marktpartijen zo snel mogelijk van de eieren af willen. De diverse retailers hebben het dan voor het uitzoeken en dat heeft uiteraard geen prijsopdrijvend effect. Deze week worden er daardoor zo hier en daar vooral lichte prijsdalingen gemeld.

Goede eierafzet naar derde landen

De eierafzet naar derde landen loopt op zich niet slecht. Hier zijn opnieuw vooral landen in het Midden-Oosten die interesse in S- en M-eieren hebben.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ei

    Het klopt dat de markt iets omlaag is , maar wij zien dat meer als correctie dan als een daling van de markt.

    De industry prijzen zijn afgelopen weken sterk gestegen (van Euro 0,70 naar Euro 0,78) en dan volgt normaal een correctie (Euro 0,74) . Wij denken dat we die nu hebben gehad en verwachten geen verdere prijscorrecties meer omlaag.

    Kopers zijn zeer geintresseerd om te kopen voor de komende 6 maanden. Dit betekend volgens ons dat men dus hoge prijzen verwacht. Ook is er veel interesse voor de maand juli en augustus en wel op het huidige niveau. Ook dit is voor ons een indicatie dat men verwacht dat de bodem weer bereikt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.