Pluimveehouderij

Achtergrond 174 x bekeken

Week 23: slachtkippenprijzen gelijk

Geen verandering in de slachtkippenprijzen in week 23/2008: NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze bleven alledrie gelijk. Pluimveebeurs Barneveld blijft hiermee bij de bruine uitgelegde hennen 1 cent boven het dieptepunt van 7 cent in 2007 dat toen in week 25 werd bereikt.

Overigens klinkt steeds sterker het geluid dat de werkelijk uitbetaalde prijzen ver boven de Barneveldse notering liggen en zelfs boven de NOP-notering.

Vleeskuikenmoederdieren

Over de hele linie daalden de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren, maar niet in gelijke mate: NOP -3 cent, Pluimveebeurs Barneveld -2 cent en Deinze -1 cent. De afgelopen tijd hebben de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren veel dalingen gekend, maar nog altijd liggen de prijzen ruim boven het niveau van vorig jaar.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.