Pluimveehouderij

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

Week 23: eierverwerkers actiever

De NOP-richtprijs noteert op vrijdag 6 juni 2008 plussen met name voor de kooi-eieren, maar ook bij de scharreleieren.

Spectaculaire ontwikkelingen zijn er op de eiermarkt niet te melden, zo melden de PVE, want de vraag van de retail naar eieren is normaal en in de prijzen die de pakstations bij de kleinverpakking realiseren zit ook nauwelijks beweging.

Eiproductenindustrie actiever

Tot zover dus geen nieuws onder de zon. Positief is wel, dat de eiproductenindustrie wat actiever wordt. De vraag vanuit dit marktsegment begint wat toe te nemen en alhoewel men hier zeker geen hoofdprijs ontvangt, zijn de eierverwerkers toch wel genegen iets meer voor de eieren te betalen.

Pakstations tevreden over eierprijzen

De pakstation zijn best redelijk zijn met de stabiele eierprijzen. Vanwege het vochtige warme weer van de laatste tijd, willen de pakstations uiteraard het liefst zo snel mogelijk van de eieren af. Dat zou normaliter wel eens gevolgen voor de prijzen kunnen hebben, maar in dit geval is daar geen sprake van. Het kan dan bijna niet anders, dan dat de eierconsumptie toch op een behoorlijk peil ligt.

Lagere beschikbaarheid zware eieren

Het aanbod van zowel kooi-eieren als scharreleieren is voldoende, waarbij er vanwege de ruimingen van oude kippen wel wat minder zware eieren beschikbaar zijn. Er zouden vooral in Duitsland nogal veel M-eieren beschikbaar zijn en dat geldt eveneens voor bruine S-eieren.

Midden-Oosten vraagt witte eieren

De interesse van derde landen en dan met name de vraag naar witte eieren uit het Midden-Oosten loopt ook weer wat op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eggmann

  De afgelopen weken werden veel eieren aangeboden vanuit het zuiden van Europa en ook vanuit Oost Europa. Op dit moment heeft men ook daar de prijzen aangetrokken.

  In het zuiden van Nederland wordt nog steeds naar eieren gezocht. Ook hier liggen de niveau's duidelijk hoger dan de afgelopen week.

  Volgens een verwerker in het zuiden zijn de bestellingen van de eiprodukten zeer goed en krijgt men hierdoor dus ook een ondersteuning in de markt.

 • no-profile-image

  producent

  Bedankt EGGMANN voor je reactie dit soort reactie"s zouden meer geplaatst moeten worden

 • no-profile-image

  hippe kip

  we zitten nog steeds onder de kostprijs te werken SCHANDALIG !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.