Pluimveehouderij

Achtergrond

Vlotte afzet op Duitse pluimveevleesmarkt

Op de Duitse pluimveevleesmarkt is kuikenvlees en kalkoenenvlees onveranderd goed gevraagd. De markt neemt de Duitse pluimveevleesproductie vlot op en importdruk is er niet, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op 4 juni 2008.

Kuikenvlees

Net als in de voorgaande weken is de vraag naar kuikenvlees goed dankzij het barbecueseizoen. Maar ook hele kuikens vinden zowel vers als diepgevroren probleemloos hun weg. Daarbij komt dat het aanbod hele kuikens gedrukt wordt door de toegenomen delenproductie.
De slachterijprijzen zijn net als in voorgaande weken vast.

Kalkoenenvlees

De vraag naar kalkoenenvlees bevindt zich al sinds weken op een seizoensmatig hoogtepunt. Het barbecueseizoen alsmede het aspergeseizoen laten zich hier in gunstige zin gelden. Witvlees heeft de voorkeur, maar toch vinden ook barbecueproducten van roodvlees steed meer liefhebbers. De markt neemt de Duitse kalkoenenproductie vlot op. Importdruk is er niet.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.