Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ramekers blijft mogelijk als PPE-voorzitter

Er is een goede kans dat Jos Ramekers in deeltijd aanblijft als voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Die optie wordt besproken in een besloten vergadering in het PPE-bestuur vanochtend in Barneveld.

Voorzitter Jan Wolleswinkel van de pluimveehoudersorganisatie NOP en vice-voorzitter van het schap vindt het een goede oplossing. Die ontslaat het PPE van de noodzaak een opvolger te zoeken. ”Van ons hoeft Ramekers niet weg. Als hij zijn ontslag als PPE-voorzitter niet indient verandert er voor ons niets”.

Deze mogelijkheid verklaart waarom Ramekers zijn ontslag als voorzitter van de productschappen Pluimvee en Eieren en van Vee en Vlees wel heeft aangekondigd, maar nog steeds niet officieel heeft ingediend. Dat bleek vandaag bij een openbare bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees. In dat bestuur hebben dragende organisaties LTO en COV bezwaar tegen voortzetting van Ramekers’ voorzitterschap.

Het PPE vindt hem daarentegen een uitstekende voorzitter. Het PPE-bestuur voelt ook weinig voor het meebetalen aan een afvloeingsregeling voor iemand die niet weg hoeft.

Wolleswinkel vindt dat er voor Ramekers en de nieuwe PVV-voorzitter een praktische vorm van samenwerking gevonden moet worden.

Lees ook: Ramekers blijft als PPE voorzitter

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    burke

    Tjonge jonge , zijn we net blij dat hij gaat vertrekken , hebben ze nog een baantje voor hem gevonden , over vriendjespolitiek gesproken.
    Beste Jos , ga nou lekker genieten van je vrije tijd , want voor je het weet ben je er doorheen.

Of registreer je om te kunnen reageren.