Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Wiebe van der Sluis

Wiebe van der Sluis is onderscheiden als European Poultry Personality of the Year'.

Hoofdredacteur Wiebe van der Sluis (62) van World Poultry en Poultry Processing Magazine ontving de tweejaarlijkse onderscheiding 'European Poultry Personality of the Year' op de opening van VIV Europe in Moskou op 27 mei 2008.

De jury roemde Wiebe van der Sluis om zijn talent de pluimveesector wereldwijd te bereiken en helder te informeren. Ceremoniemeester Nigel Horrox noemde de bijna-vertrekkende hoofdredacteur van World Poultry en Poultry Processing Magazine 'een vriend van iedereen'. Wiebe van der Sluis was zichtbaar ontroerd toen hij de prijs kreeg uitgereikt. „Ik was zeer verrast deze onderscheiding te mogen ontvangen. Dit is wel een heel leuk cadeau zo vlak voor ik met de VUT ga.”

Wiebe van der Sluis begon zijn carrière in 1974 als vakbladjournalist van Boerderij-supplement Varkenshouderij van destijds Uitgeverij Misset, nu van Reed Business. Van 1982 tot 1984 was hij hoofdredacteur van de vakbladen Pluimveehouderij en Het Schaap. Kort na de start van World Poultry, dat hij mede heeft ontwikkeld, werd onder zijn leiding Pig Progress ontwikkeld. En in 2004 Poultry Processing Magazine.

Wiebe van der Sluis gaat met de vut, maar blijft met zijn eenmansbedrijfje Rooster 45 - Text & Communication diensten verlenen aan bedrijven en organisaties, waarbij hij zich vooral richt op de pluimveesector in binnen- en buitenland van producent tot consument.

• 'European Poultry Personality of the Year' in 2006: Goossen van den Bosch

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Netty Gesink

  Van Harte gefeliciteerd! Wat een erkenning zo aan het eind van je carriere!

 • no-profile-image

  Han en Ali Gesink

  Hallo Wiebe,
  Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Wat een mooie bekroning op je werk!
  Groeten Han en Ali Gesink

Of registreer je om te kunnen reageren.