Pluimveehouderij

Achtergrond 174 x bekeken

Week 22: kuikenmarkt 'best goed'

Het was wat rustiger deze week op de markt voor kuikenvlees en vleeskuikens dan voorgaande weken, maar desondanks ‘best goed’. Volle werkweken en het ontbreken van winkelacties worden als oorzaken genoemd voor de relatieve rust.

Afzet iets stroever

De slachterijen zijn over het algemeen niet ontevreden over de gang van zaken maar moeten er naar hun zeggen er wel wat harder aan trekken om alles weg te zetten. „Vorige week was het slachten en weg. Deze week bleven er nog wel eens een paar pallets van het een of het ander over. Die raak je na wat bellen wel kwijt, maar je moet vaak wat aan de prijs doen”, schetst een slachterijdirecteur. Bouten lopen wat beter dan kappen. De slachterijdirecteur rept ook van wat meer (lager geprijsd) aanbod uit het buitenland.

Goede vraag, ook uit VK

Een collega van de slachterijdirecteur spreekt echter van een goede vraag, nationaal en internationaal, inclusief het Verenigd Koninkrijk. De prijzen stijgen ook over een breed front. Maar, tekent hij hierbij aan, ze liggen onder het niveau van een jaar geleden. Desondanks is hij optimistisch over de toekomstige ontwikkelingen.

Basiscontractprijs 1 cent omhoog

De prijzen van vleeskuikens handhaven zich op een hoog niveau. De Pluimveebeurs Barneveld liet de overnameprijzen van vrije kuikens voor week 23 ongewijzigd: licht en zwaar €0,89-0,91. De basiscontractnotering voor week 23 is met een cent verhoogd naar €0,79. Ook de prijzen in België lopen wat op en liggen boven die in Nederland. Op de markt in Deinze noteerden de vleeskuikens woensdag (incl. Belplume-toeslag) €0,91-0,93.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.