Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Week 22: eieren: stijging op komst

Aan het eind van week 22/2008 noteerde de NOP-richprijs hoger voor zowel de kooi-eieren als de scharreleieren.

De in eerdere berichten aangekondigde oplopende interesse van de eiproductenindustrie lijkt uit te komen, zo melden de PVE, want de verwerkers zijn langzaam aan wel wat actiever aan het worden op de eiermarkt en zijn in week 22/2008 tevens genegen iets meer voor de eieren te betalen.

Begint de seizoenmatige stijging?

Wellicht rekenen de eiproductenfabrikanten er op dat de eierprijzen de komende weken weer gaan oplopen, hetgeen seizoenmatig niet valt uit te sluiten. In 2007 zijn de prijzen vanaf week 25 voortdurend opgelopen en dat was een beeld dat in 2006, weliswaar iets later, ook al zichtbaar was. In 2005 liepen de prijzen zelfs al vanaf week 20 stelselmatig op.

(Nu nog?) weinig beweging in eierprijzen

Het beeld op de eiermarkt is deze week voor het overige opnieuw nauwelijks gewijzigd. De bestellingen lopen rustig door en de meeste pakstations zijn over de eierconsumptie eigenlijk niet eens ontevreden. In de eierprijzen zit deze week nauwelijks enige beweging.

Eieraanbod: veel licht, weinig zwaar

Het eieraanbod is voldoende, waarbij vooral lichte eieren ruimschoots en zware eieren wat minder ruim beschikbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door de vele ruimingen van oude kippen en de opzet van jonge hennen.

(bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  EggMan

  De vraag is niet of er een stijging op komst is , maar hoe sterk de stijging is.

  Tevens gaan de geruchten rond in de markt dat een groep pluimveehouders
  een actie op toe gezet hebben om een bodem in de markt te leggen.

  Verder merken wij versterkte vraag naar industry eieren vanuit het Zuiden van het land. Vooral voor de periode Juni / July wil men graag nu al inkopen.
  Dit gegeven is een duidelijk signaal dat men ook daar verwacht dat de markt sterk zal stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.