Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 21: slachtkippenprijs -1 cent

De slachtkippenprijs is in week 21/2008 1 cent gedaald bij zowel de NOP, op Pluimveebeurs Barneveld als in Deinze. Vorige week bleven de slachtkippenprijzen bij de NOP en op Pluimveebeurs Barneveld gelijk na een scherpe daling van 2 cent eerverleden week

Vorig jaar, in week 21/2007, bleven de slachtkippenprijzen van de NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze gelijk. Dat betekent dat de slachtkippenprijs voor de bruine hennen op Pluimveebeurs Barneveld toen op een dubbeltje bleef hangen, terwijl de prijs van de bruine hennen nu onder de 10 cent is gezakt naar 9 cent. Het betekent echter niet dat de slachtkippenprijs vorig jaar met een dubbeltje al het dieptepunt had bereikt. Een week later (week 22/2007) zakte de prijs met 2 cent en uiteindelijk zou het dieptepunt vorig jaar van 7 cent bereikt worden in week 25/2007. Vanaf week 30/2007 stegen de slachtkippenprijzen weer.

Vleeskuikenmoederdieren

Bij de vleeskuikenmoederdieren daalden de prijzen scherp, bij de NOP en op Pluimveebeurs Barneveld met 4 cent bedroeg. Deinze had een kleinere daling met 2 cent.

Vorig jaar, in week 21/2007, stegen de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren over de hele linie (NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze) met 1 cent. Echter: de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren lagen in 2007 in week 21 wel (ruim) een dubbeltje lager dan nu.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.