Pluimveehouderij

Achtergrond 153 x bekeken

Week 21: meer interesse eierverwerkers

De toenemende interesse van de eiproductenindustrie springt in week 21/2008 sterk in het oog op een eiermarkt die voor het overige blijft kwakkelen. Vooral voor levering in de maand juni worden er weer wat meer contracten afgesloten met de eierverwerkers en de pakstations realiseren hierbij soms ook een kleine plus in de eierprijzen.

Stijgende eierafzet naar derde landen

Een ander pluspuntje op de kwakkelende eiermarkt is dat de eierafzet naar derde landen licht oploopt, al komt dat vooral doordat de eierprijzen de laatste tijd voortdurend gedaald zijn.

Verder dalende eierprijzen

Verder zet het kwakkelende karakter van de eiermarkt van de laatste weken door. De eierprijzen dalen weer iets verder.

Laag aanbod zware eieren

Het eieraanbod is voldoende, maar wisselt wel wat in soorten en gewichten. Vanwege de ruiming van oude kippen en de opzet van jonge hennen zijn er nogal wat kleine S-eieren en wat minder zware eieren beschikbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.