Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Week 20: eiermarkt wisselvallig

De vraag en bestellingen van eieren vallen deze week volgens de meeste eierpakstations niet tegen, maar echt omvangrijk zijn de bestellingen nu ook weer niet. Het is wat dat betreft een beetje een kwakkelend marktbeeld. Zo hier en daar is er weer een opleving merkbaar, maar even vaak zakt de boel weer wat in. Dit beeld op de eiermarkt vindt zijn oorzaak hierin dat de eierconsumptie op een wat wisselend niveau ligt en er voldoende eieren beschikbaar zijn.

Eiproductenindustrie in juni actiever

De eiproductenindustrie blijft nog steeds wat op de achtergrond, alhoewel men wel verwacht dat de eierverwerkers in juni wat actiever zullen worden. Op dit moment valt de interesse van dit marktsegment echter nog tegen.

Eieraanbod ruim

Het aanbod van eieren is dus ruim en dat geldt voor vrijwel alle soorten en gewichten. Hoewel de prijstendens ook deze week weer wat naar beneden gericht is, valt de afname op zich nog wel mee.

Betere eierafzet naar derde landen

De eierafzet naar derde landen lijkt onder invloed van de alsmaar dalende eierprijzen weer wat toe te nemen. Dit geldt vooral voor eieren uit de klasse M en S.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.