Pluimveehouderij

Achtergrond 124 x bekeken

Pluimveevoer voorlopig niet goedkoper

MEI 2008 - Het dure eiwit zorgt ervoor dat de prijzen van de pluimveevoeders voorlopig niet omlaag kunnen en op termijn slechts beperkt zullen dalen.

De prijzen van pluimveevoeders liggen waarschijnlijk op of dicht bij de top. De marges van de industrie zijn inmiddels aan het verbeteren. De voerprijzen liggen op een historisch hoog niveau, terwijl de grondstoffenprijzen wat zijn gedaald. De marges van het legmeel zijn de beste sinds februari 2005, maar die van de kuikenkorrel liggen nog steeds niet op het niveau van 2007.

Lagere voerprijzen zitten er voorlopig dan ook niet in. Dit heeft aan de ene kant te maken met de stijgende sojaprijzen, terwijl aan de andere kant de granen nog niet echt goedkoop zijn. De pluimveevoeders bestaan voor ongeveer 60 procent uit graan en voor 25 procent uit eiwit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.