Pluimveehouderij

Achtergrond 497 x bekeken 1 reactie

LegManager

LegManager geeft inzicht in technische en financiële resultaten van koppels.

Het onafhankelijke managementprogramma LegManager kan inmiddels bogen op gebruikerservaringen bij leghennenhouders sinds het in 2005 op de Landbouwdagen Intensieve veehouderij in Hardenberg is geïntroduceerd. Er zijn al gegevens van meer dan driehonderd koppels verzameld en inzichtelijk gemaakt. LegManager is een product van Agrifirm en Hoeve Advies.

Met LegManager kan een legpluimveehouder via de internetsite www.legmanager.nl gegevens verwerken en resultaten vergelijken met die van andere pluimveehouders. Het managementprogramma biedt pluimveehouders een technisch én een financieel vergelijk met lopende én afgesloten koppels. Deelnemers kunnen zich al tijdens de ronde met andere deelnemers meten. Ze hebben zicht op de technische ontwikkeling van hun koppel ten opzichte van de andere deelnemers en op de voer- en eierprijsontwikkeling. Na afloop van de ronde biedt het eindresultaat van de referentie een goed houvast voor verbeterpunten. Gegevens zijn op ieder gewenst moment in te zien, waardoor een legpluimveehouder altijd over actuele informatie beschikt.

LegManager is toegankelijk vanaf iedere pc met internetaansluiting. Van uw gegevens, die op de server van LegManager staan, wordt iedere dag een back-up gemaakt.

Als introductieaanbod voor klanten neemt Agrifirm het eerste jaar de kosten van LegManager voor haar rekening. Voor aanmeldingen en informatie kunt u contact opnemen met uw pluimveespecialist.

• voorbeelden van wat LegManager biedt

Foto

Albert Papenburg

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ivo Solinger

    Ik ken een vergelijkbaar programma, dat met meer functionaliteit ook wat kosten betreft een goed alternatief is. Trisal maakte 'Trisal Leg' voor de pluimveehouderij. Automatisch vastleggen van stalgegevens, eenvoudige bediening vanaf mijn PDA en altijd inzicht in de up-to-date bedrijfsstatus.
    De koppeling met meet- en regelcomputers is ideaal. Volgens mij kan je ook een proefaccount aanvragen om het gewoon eens te proberen!

Of registreer je om te kunnen reageren.