Pluimveehouderij

Achtergrond 147 x bekeken

Goede vraag op de Duitse pluimveevleesmarkt

De barbecue blijft op de Duitse pluimveevleesmarkt voor een goede vraag zorgen, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op 14 mei 2008.

Kuikenvlees wordt goed tot zeer goed gevraagd. Het aanbod kuikendelen is soms ontoereikend om aan de grote vraag te voldoen. Bij de hele kuikens is de vraag wat minder gestegen, maar anderzijds wordt het aanbod beperkt door de toegenomen delenproductie. Tot hogere kuikenprijzen is het nog niet gekomen, maar die worden in de loop van de maand wel verwacht.

Bij de kalkoenen is door de toegenomen vraag het witvlees krap geworden en de slachterijprijzen voor het borstvlees zijn gestegen. Ook is bij de kalkoenen het roodvlees goed gevraagd, maar de prijzen zijn hier gelijk gebleven.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.