Pluimveehouderij

Achtergrond

EP'er bekijkt Kleingruppen

Europarlementariër Jan Mulder bezoekt leghennenhouderij.

Europarlementariër Jan Mulder (VVD) was vrijdag 9 mei 2008 op werkbezoek in de leghennenhouderij in Nederland.

Kleingruppenhaltung

's Morgens bezocht Europarlementariër Jan Mulder het legbedrijf van Pieter Bouw in Voorthuizen (Gld) om er de Kleingruppenhaltung (van Big Dutchman) te bekijken. Hij werd over deze huisvestingsvorm bijgepraat door Jan Wijnen, voorzitter van de NOP-kring Leghennenhouders. De Kleingruppenhaltung is versterkt in de belangstelling komen te staan door een positief oordeel van minister Gerda Verburg en het verbod op de verrijkte kooi.

Plan van Aanpak Ingrepen

In de middags was, in Lelystad, het Plan van Aanpak Ingrepen het gespreksonderwerp. Europarlementariër Jan Mulder liet zich bijpraten over de ingrepenproblematiek door de pluimveevoormannen Jan Wolleswinkel en Jan Wijnen (beiden NOP) en Ad Kon (NVP) en Henk Hulsbergen (PPE). ASG-onderzoekster Thea Fiks informeerde Jan Mulder over de laatste stand van zaken in het onderzoek aan ingrepen. Daarna gaf Paul Vriesekoop, directeur ASG - Businessunit Veehouderij, hem een algemeen beeld van het pluimveeonderzoek.

Spelderholt

Het werkbezoek van Europarlementariër Jan Mulder werd afgesloten met een bezoek aan pluimveeproefbedrijf Het Spelderholt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.