Pluimveehouderij

Achtergrond 199 x bekeken

EP tegen chloorkip

Europees Parlement tegen toelating chloorkip uit VS.

Het Europees Parlement heeft zich donderdag 8 mei 2008 uitgesproken tegen concurrentievervalsing door het toelaten van Amerikaanse 'chloorkip' in de EU. De Verenigde Staten oefenen druk uit op de Europese Unie om ook pluimveevlees te accepteren dat een antimicrobiële behandeling heeft ondergaan (in een chloorbad). Op 13 mei 2008 zal de Transatlantic Economic Council (TEC) onder andere over dit onderwerp spreken.

Het Europees parlement sprak zich in de plenaire vergadering uit tegen Amerikaanse chloorkip op voorstel van Europarlementariër Jan Mulder (VVD). Jan Mulder: „De Europese pluimveesector heeft onder dwang van Europese regelgeving vele miljoenen geïnvesteerd om salmonella terug te dringen via een ketenbenadering. Het zou niet eerlijk zijn tegenover onze boeren als we nu ineens Amerikaans vlees toelaten dat alleen in het slachthuis even door een chloorbad wordt gehaald.”

Europarlementariër Jan Mulder stelt ook nog een vraag aan de Europese Commissie in de plenaire vergadering in de week van 19 mei 2008 over het al dan niet toelaten van gechloreerde Amerikaanse kip op de Europese markt.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.