Pluimveehouderij

Achtergrond 182 x bekeken

Duitse eiermarkt stabiel

Groot aanbod én een gestegen vraag: eierprijzen stabiel.

Op de Duitse eiermarkt is in week 19/2008 het eieraanbod nog altijd omvangrijk. Daarentegen is wel de vraag naar eieren toegenomen. Het gevolg is dat de eierprijzen onveranderd bleven, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP.

De eierafzet naar de eindverbruiker loopt nu verhoudingsgewijs vlot. Ook de eiproductenindustrie neemt noemenswaardige hoeveelheden eieren af. Maar grote mogelijkheden voor afzet via eierexport ontbreken.

De groothandelsprijzen konden sinds het begin van week 19/2008 standhouden, maar stijgingen van de eierprijzen bleken doorgaans niet mogelijk. Voor de korte termijn worden geen grote veranderingen verwacht.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.