Pluimveehouderij

Achtergrond 220 x bekeken

Barbecue blijft Duitse pluimveemarkt sterken

Het barbecueseizoen heeft de afzet van kuikendelen en kalkoenendelen sterk aangezwengeld, de vraag is met sprongen gestegen. De prijzen tenderen weer duidelijker naar boven, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op 21 mei 2008.

Kuikenvlees

De verse kuikendelen kennen een levendige afzet. Deels zijn voor verse barbecueproducten al stijgingen van de groothandelsprijzen doorgezet en verdere versterkingen worden in de loop van de maand nog verwacht. Dit is ook voor diepvriesproduct gunstig.

Kalkoenenvlees

Dat kalkoenenvlees een seizoensproduct is blijkt nu weer duidelijk met de stijgende temperaturen: kalkoenendelen die geschikt zijn voor de barbecue worden zeer levendig gevraagd. Het aanbod van kuikendelen is intussen snel krapper geworden.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.