Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Amerikaanse toestanden...

Undercover video veroorzaakt beroering in pluimveesector VS.

Een dierenbeschermingsorganisatie in de Verenigde Staten heeft een video op internet gezet waarin is te zien hoe ruw op sommige bedrijven in de VS wordt omgesprongen met legkippen. De video is gemaakt met een verborgen camera op een kooibedrijf in Californië bij het uithalen en opzetten van dieren.

Legbedrijf van Gemperle Enterprises

Volgens de Los Angeles Times zijn de beelden dit jaar gemaakt door een lid van de groep Mercy for Animals op een legbedrijf van Gemperle Enterprises in Turlock, Californië. Dit bedrijf levert zijn eieren aan NuCal Foods Inc., het grootste pakstation in het westen van de VS.

NuCal Foods en Pacific Egg and Poultry Association

NuCal Foods verwijst volgens de Los Angeles Times voor commentaar naar Chris Myles, een woordvoerder van de Pacific Egg and Poultry Association. Deze zegt veel van de beelden die de film laat zien te veroordelen en noemt ze ‘een schending van onze hoge standaarden voor dierenwelzijn’. Volgens hem werkt verreweg de meerderheid van de legbedrijven en vleeskuikenbedrijven in de VS op ‘een humane en ethische manier’.

Steve Gemperle

De eigenaar van Gemperle Enterprises ontkent dat de beelden op zijn bedrijf zijn gemaakt. „Wat ik op de video zie, is niet wat in ons bedrijf gebeurt”, volgens Steve Gemperle. „We accepteren geen mishandeling van dieren.”

Foto

Wim Wisman

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Ik ben een echte batterij - en kippen liefhebber, maar deze praktijken gaan echt te ver... Ik weet zelf hoe het er soms aan toe gaat, maar zoals het hier gaat, gaat het echt helemaal nergens meer over...

 • no-profile-image

  Remco

  Hier kan ik gewoon niet naar kijken!

 • no-profile-image

  dirk

  Dit is nu beestachtig.
  Hier moet onze Marianne direkt naar toe, daar valt wat eer te behalen.

 • no-profile-image

  agterberg

  video legkippen in Amerika;
  Ik ben 20 jaar werkzaam in de leg- sector , maar heb zoiets nog nooit gezien in NL.
  Hoe kan een bedrijf op zo'n manier jonge hennen ontvangen , en oude kippen laden.
  Nee dan hebben onze kippen op de EU-norm het beter ! Een vangploeg die zo handelt is in NL direct Exit.

  groeten kippie Veenendaal

 • no-profile-image

  voormalig

  Shame on you Amerika! Als het zo zou gaan in nederland (gelukkig niet) at ik nooit meer een ei !!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.