Pluimveehouderij

Achtergrond 163 x bekeken

Week 16: eiermarkt kwakkelt

De NOP-richtprijs laat aan het eind van week 16/2008 opnieuw dalingen zien bij zowel de kooi-eieren als de scharreleieren.

Het blijft kwakkelen op de eiermarkt, zo melden de PVE. De vraag en bestellingen voor deze week waren niet bijzonder groot en de prijzen die de pakstations weten te realiseren zijn toch weer neerwaarts gericht. Er zijn wel enkele pakstations die aangaven dat de bestellingen voor de komende week qua volume wat lijken aan te trekken, maar het is maar de vraag of dit beeld doorzet.

Uitval werkdagen

Er komen enkele weken met minder werkdagen aan en het is onzeker hoe dit in de bestellingen en de vraag gaat uitpakken. Vooral in week 18/2008 met de Koninginnedag die midweeks valt, zullen er nog wel wat extra werkdagen uitvallen en dat kan in de aanloop daar naartoe kortstondig wel leiden tot de afzet van wat meer volume.
Overigens zal het sterk van de eierconsumptie afhangen of men daarna weer genoegen met minder volumeafzet moet nemen.

Eiproductenindustrie erg rustig

De eiproductenindustrie blijft erg rustig, koopt zoals steeds de laatste tijd het hoognodige, maar de verwerkers vervullen zeker geen voortrekkersrol.

Eieraanbod ruim

Het eieraanbod blijft vrij ruim, wat in combinatie met de toch wat tegenvallende afzet van deze week, resulteerde in weer wat verder dalende eierprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.