Pluimveehouderij

Achtergrond 157 x bekeken

Week 15: meer eieren boven de markt

De eiermarkt oogt erg rustig. De vraag en bestellingen van eieren zijn niet echt omvangrijk en doordat de eierproductie normaal doorloopt, lijkt het erop dat er steeds meer eieren boven de markt verschijnen. Het eieraanbod neemt dus toe, de vraag naar eieren blijft wat achter en daardoor is de tendens van de eierprijs weer neerwaarts gericht.

Hoop gericht op Pinksteren

Deze toch wel wat kwakkelende tendens op de eiermarkt is op zich niet echt opmerkelijk, want dat is een ontwikkeling die meestal een aantal weken na Pasen zichtbaar is. Richting Pinksteren neemt de interesse in eieren meestal weer wat toe en voorlopig wordt erop gerekend dat dit jaarlijkse patroon ook dit jaar zal terugkeren. Het is dit weekend drie weken na Pasen en dat zou kunnen betekenen dat het wat kwakkelende tij vanaf volgende week gaat keren.

Eiproductenindustrie weinig actief

De eiproductenindustrie is ook niet echt actief. De eierverwerkers vragen uiteraard wel eieren, maar ook hier zijn de volumes beperkt. Het lijkt erop dat de eiproductenindustrie over behoorlijk grote eiervoorraden beschikt. Dit is opmerkelijk, gezien de geringe activiteit van de eiproductenindustrie in de laatste tijd. Mogelijk dat het bij de eierverwerkers aan de afzetkant ook erg rustig is en dat men nu vooral eieren vraagt om de eiervoorraden op peil te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.