Pluimveehouderij

Achtergrond 205 x bekeken 4 reacties

Week 12: vrije kuikens +1 cent

De tendensen op de kuikenmarkt blijven vriendelijk.

Basiscontractprijs gelijk, Barneveld +1 ct

Wat de levende dieren betreft: de basiscontractprijs blijft staan op 77,5 cent en Pluimveebeurs Barneveld verhoogde de noteringen voor lichte en zware kuikens voorzichtig met 1 cent naar 88-90 cent.

Vraag naar kuikenvlees blijft goed

De binnenlandse vraag naar en de consumptie van kuikenvlees blijven zich op een behoorlijk peil bewegen. De afzet van vers kuikenproduct naar Duitsland geeft geen reden tot klagen en die naar het Verenigd Koninkrijk wordt voorzichtig wat beter.

Kuikendelen gevraagd

De afzet van diepvries kuikendelen is niet slecht. De interesse in zowel kuikenbouten als kuikenvleugels is goed. De kuikenbouten gaan vooral richting nieuwe EU-landen, de kuikenvleugels ook naar het Verre Oosten. Ook de prijzen voor de kuikendelen zijn stap voor stap op een redelijk niveau aangeland.

Kuikenfilet boven de markt

Hoewel er momenteel nog maar weinig kuikenproduct wordt ingevroren en de ontwikkelingen richting zomer voldoende lichtpuntjes bieden, moeten we ervan uitgaan dat de diepvriesvoorraden kuikenfilet de komende tijd als een zwaard van Damocles boven de kuikenmarkt hangen. Desondanks zijn slachters en handelaren het erover eens dat het dieptepunt gepasseerd is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  broedei

  De markt lijkt totaal overspannen de komende maanden. Slachterijen melden nu al dat ze deze zomer een behoorlijk tekort aan kuikens krijgen. Personeel van slachterijen is al gemeld dat ze deze zomer extra vrije dagen mogen opnemen. Van alle kanten wordt geprobeerd nu al vlees in te vriezen, ten einde deze zomer nog, waar het mogelijk is, klanten te kunnen voorzien van vlees. Een behoorlijke stijging van de conmtact prijzen wordt op kortere termijn voorzien. Slachterijen proberen nu nog door allei verschuivingen de contract prijzen zo laag mogelijk te houden.

 • no-profile-image

  kipje

  De basisprijzen blijven laag, maar hier en daar worden flinke toeslagen gegeven om maar aan kuikens te komen.
  Het zou de slachters sieren wanneer ze eindelijk eens de bcp verhogen.
  Toeslagen zijn er om verschillen op te vangen, niet om structureel boven de prijs te geven. Aan alle slachters: omhoog met die bcp, dan hebben jullie ook een goed verhaal bij de verkoop.

 • no-profile-image

  vleeskuikenhouder

  collega's laat je niet blij maken met één centje extra,waarbij de slachters dan ook nog zeggen dat je het niet verder moet vertellen, terwijl je 6á7 centjes moet hebben wil het weer een beetje interessant zijn.
  Als je nou echt lef hebt moet je volgende week de slachterij bellen en zeggen dat dit voorlopig de laatste kuikens zijn die inliggen.
  Je hebt karakter of je hebt het niet.

 • no-profile-image

  J.P. Bierema

  Vleeskuikenhouder uit kippendorp je verhaal klinkt mooi, maar mijn slachter is geen domme jongen. Hij weet dat de bank mij iedere 3 maanden een rente laat betalen die niet aan de bomen in mijn voortuin groeit. Daarom zou ik zeggen naar mijn collega's: Contract met je slachterij is niks mis mee, maar zorg dat er geen 1, of 2 of 3 ronden opzegtermijn is en kijk wat er op de vrije markt te halen is en of je dat wilt. Een plotselinge overstap als je contract is verlopen kan ook wonderen doen. En dan nog dit. Beter een redelijk contract waarbij je alle zeggenschap hebt over de dag van levering( gewicht dus), dan een supercontract waarbij je kippen telkens meerdere dagen te vroeg uit het hok worden getrokken want dat kost pas geld.
  Want dat laatste is bij sommige slachters schering en inslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.