Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 10: stabiele kuikenmarkt

Voor week 11 zijn de prijzen op Pluimveebeurs Barneveld voor de niet-contractgebonden lichte en zware kuikens onveranderd gebleven. Beide noteren €0,87-€0,89. Ook de basiscontractnotering wijzigde niet: €0,775.

Groter aanbod wordt goed opgenomen

Het beeld op de markt van vleeskuikens en kuikenvlees blijft stabiel. Er wordt momenteel weer wat meer geslacht dan in de afgelopen paar weken, maar de markt neemt het grotere aanbod goed op. De vakanties zijn voorbij en dat is goed voor de consumptie van kuikenvlees.

Goede afzet kuikendelen

De afzet (uitvoer) van kuikendelen en dan met name kuikenbouten blijft qua volume en prijs goed lopen.

Moeizame afzet kuikenfilet

De afzet van kuikenfilet verloopt aanzienlijk moeizamer dan van kuikendelen. Het is zo langzamerhand een eentonig verhaal, maar hierbij drukt vooral het Verenigd Koninkrijk zijn stempel. Niet alleen de koersverhouding pond/euro speelt de afzet parten, ook de negatieve publiciteit over de pluimveesector door tv-koks eist zijn tol. De verkopen van ‘gangbaar’ pluimveevlees in Engeland zijn met 5 procent gedaald. De vraag naar welzijnsvriendelijk geproduceerde kip is echter sterk toegenomen. Zo sterk zelfs dat Britse supers deze uit Frankrijk invoeren. Ook het Volwaardkuiken pikt hiervan een graantje mee.

Kuikenmarkt wordt nog vriendelijker

Nu de rustige maanden januari en februari achter de rug zijn en met Pasen in het verschiet, is de verwachting dat de kuikenvleesmarkt zich de komende tijd van een (nog) vriendelijker kant zal laten zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.