Pluimveehouderij

Achtergrond 172 x bekeken

Hongkong sluit scholen wegens griep

In Hongkong zijn alle basisscholen en kleuterscholen de komende twee weken gesloten in verband met een onbekend griepvirus, waaraan mogelijk al drie kinderen zijn overleden.

Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in het Chinese gebiedsdeel vandaag laten weten.

De maatregel, die van 13 maart tot 28 maart van kracht is, volgt op de dood dinsdag van een 7-jarige jongen die vorige week met griepverschijnselen was opgenomen in het ziekenhuis. Op zijn school zijn dertig andere kinderen ook ziek geworden. De regering laat een groep experts de zaak onderzoeken.

Voor veel ouders kwam het nieuws te laat. Zij verschenen donderdag dan ook vergeefs bij de scholen. De autoriteiten doen hun best om het publiek in de miljoenenstad gerust te stellen. Ze zeggen dat de maatregel ”misschien een beetje drastisch” is, maar dat de inwoners de voorzorgsmaatregel zullen begrijpen.

De medische autoriteiten weten nog niet om welk virus het gaat. Omdat er geen aanwijzingen zijn dat het om een zeer schadelijke of nieuwe vorm van griep gaat, is de Wereldgezondheidsorganisatie WHO nog niet ingelicht.

Wel roepen de maatregelen direct herinneringen op aan de vogelpestcrisis en de longziekte Sars. In 2003 stierven in Hongkong bijna driehonderd mensen aan Sars en werden wereldwijd maatregelen genomen om de ziekte te stoppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.