Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Helft Nederlanders kijkt niet naar film Wilders

De helft van de Nederlandse bevolking (50 procent) is niet van plan naar de anti-Koranfilm Fitna van PVV-leider Geert Wilders te kijken als die op internet verschijnt.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die zondag is gepubliceerd. 32 Procent zegt de film helemaal te willen zien, 9 procent wil een deel gaan bekijken. De rest weet het nog niet.

Vooral de PVV-achterban wil de film van Wilders helemaal zien (90 procent). Van de aanhang van de linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks wil een kwart alles bekijken. Bij de ChristenUnie is dat maar 14 procent. Een meerderehid van de ondervraagden vindt dat Wilders de mogelijkheid moet krijgen zijn film in het Tweede Kamergebouw te vertonen.

In de wekelijkse opiniepeiling van De Hond is weinig veranderd vergeleken bij vorige week. PvdA en VVD winnen een zeteltje. Ze komen uit op 22, respectievelijk 17 zetels. Bij de laatste verkiezingen haalde de PvdA 33 zetels en de VVD 22. Rita Verdonk en GroenLinks leveren beide een zetel ten opzichte van vorige week. Ze komen uit op 18 zetels en 10 zetels. GroenLinks heeft nu 7 zetels in de Tweede Kamer.

De overige resultaten zijn: CDA 29 zetels (15 minder dan bij de laatste verkiezingen), SP 19 (min 6), PVV 15 (plus 6), ChristenUnie 7 (plus 1), D66 9 (plus 6), SGP 2, PvdD 2.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ricardo

  daar ben ik maurice de hond niet voor nodig, als de film uitgezonden wordt gaat 99% van de nederlandse bevolking er naar kijken,alleen al om de dood eenvoudige reden, dat je er de andere dag op het werk er over mee kunt praten

 • no-profile-image

  S.Polman

  Wat wil men toch met die zogenaamde film van Widers .Dat is toch de beste1aapril grap
  sinds jaren .Laat u niet inde lere leggen

Of registreer je om te kunnen reageren.