Pluimveehouderij

Achtergrond 573 x bekeken

Flash-inlaatventiel

De Flash-inlaatventiel van Tulderhof is bij uitstek geschikt wanneer de luchtsturing erg nauw luistert.

Hoewel geschikt voor elke pluimveestal, is de Flash-inlaatventiel bij uitstek geschikt voor pluimveestallen die extra hoge eisen stellen aan de luchtsturing. Het kan dan gaan om zeer brede pluimveestallen, of om pluimveestallen met obstakels (zoals kooien of legnesten), of om pluimveestallen met constructiebalken die (bij gebruik van andere ventielen) de luchtstroom hinderen.

Bij de Flash-klep wordt de worp niet beïnvloed door de klepstand en krijgt de lucht zijn richting voor hij in de pluimveestal is. Dit gebeurt met behulp van lamellen. Die zijn eenmalig, volkomen flexibel in te stellen. De hoeveelheid lucht wordt geregeld met een verticaal bewegende geïsoleerde schuif.

De Flash-inlaatventiel is van luchtinlaatkleppenfabrikant Tulderhof in Ravel (België). Flash staat voor FLexible Air SHutter.

De klep is er nu alleen nog in een betonplexuitvoering, maar in China worden de mallen voor een kunststofversie van de Flash-inlaatventiel gemaakt.

Luchtinlaatkleppenfabrikant Tulderhof in het Belgische Ravel verkoopt het Flash-luchtinlaatventiel nu sinds ongeveer een jaar, maar in verband met octrooiaanvraag heeft Tulderhof hier tot nu toe weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Flash-ventielen zijn inmiddels geïnstalleerd in enkele vleeskuikenstallen en ruim vijftig legstallen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.