Pluimveehouderij

Achtergrond 269 x bekeken

Duitsland vogelgriepvrij

Drie maanden geen uitbraak: Duitsland vrij van vogelgriep.

Duitsland is officieel geheel vrij van vogelgriep. Dat heeft het Duitse landbouwministerie in Berlijn op dinsdagavond 25 maart verklaard. „Wanneer drie maanden lang geen AI-geval is opgetreden, gelden we volgens de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE als vogelgriepvrij”, zo verklaarde een woordvoerster van het ministerie tegen het Duitse persagentschap dpa.

FLI: blijf voorzichtig

De laatste uitbraak van vogelgriep in Duitsland was in december 2007 bij eenden en kippen op drie plaatsen in deelstaat Brandenburg. Toch dringt het Friedrich-Loeffler-Institut aan op verdere voorzichtigheid.

Duitse ophokplicht blijft

Ondanks het uitblijven van nieuwe vogelgriepuitbraken in Duitsland geldt nog steeds een ophokplicht voor kippen, eenden, ganzen en kalkoenen. De Duitse ophokplicht kan echter door bevoegde regionale overheden versoepeld worden, rekening houdend met hogere risico's bij meren, rivieren en kusten.

Het begon bij zwanen

Op 14 februari 2006 was het hoogpathogene AI-virus H5N1 voor het eerst uitgebroken in Duitsland. Het leidde op het eiland Rügen tot de dood van duizenden zwanen. Sindsdien zijn er in Duitsland meerdere H5N1-uitbraken geweest.

(bron: fr-online.de)

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.