Pluimveehouderij

Achtergrond 154 x bekeken

ASG zoekt kuikenhouders

Onder contract bij Flandrex Nederland? Meld u dan bij ASG!

De Animal Science Group (ASG) zoekt praktijkbedrijven voor welzijnsonderzoek. ASG wil graag in contact komen met vleeskuikenhouders die willen meewerken aan het toetsen van de welzijnsmonitor voor vleeskuikens. Deze welzijnsmonitor wordt momenteel binnen het Europese Welfare Quality-project wordt ontwikkeld. De vleeskuikenbedrijven moeten bij Flandrex Nederland onder contract staan.

Metingen bij dieren en aan slachtlijn

Bij de vleeskuikenbedrijven die meewerken aan het onderzoek zullen parameters voor welzijn van vleeskuikens aan de dieren zelf worden gemeten. Daarnaast worden bij deze koppels vleeskuikens metingen aan de slachtlijn verricht.

Beloning: vergoeding plus informatie

Naast een financiële vergoeding ontvangen de vleeskuikenbedrijven ook de eigen resultaten en de gemiddelde resultaten van alle deelnemende vleeskuikenbedrijven. De metingen voor de welzijnsmonitor voor vleeskuikens gaan in april 2008 van start.

Informatie & aanmelding

Ingrid de Jong (ASG)
• tel. (0320) 23 81 92
• e-mail: ingrid.dejong@wur.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.