Pluimveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Week 9: eiermarkt valt tegen

De pakstations beoordelen de eiermarkt deze week als enigszins tegenvallend.

Tegenvallende eierconsumptie

De eiermarkt oogt deze week erg rustig. De vraag en bestellingen naar eieren zijn niet echt bijzonder groot. Het lijkt erop dat dit veroorzaakt wordt door de wat tegenvallende eierconsumptie van dit moment.

Stijgende voorraden eiproductenindustrie

In het algemeen geldt de tegenvallende vraag naar eieren zowel de diverse levensmiddelenkanalen als de eiproductenindustrie. De industrie heeft vermoedelijk ook te kampen met een wat tegenvallende afzet, want de eiervoorraden zouden bij de eierverwerkers steeds groter worden.

Concurrentie Zuid-Europese eierleveranties

Daarnaast ondervinden steeds meer pakstations, bij de levering naar onder meer de eiproductenfabrikanten, een toenemende concurrentie van leveranties van eieren uit Zuid-Europese landen.

Ruim eieraanbod, dalende eierprijzen

Het eieraanbod oogt ruim en dat in combinatie met een wat minder grote afzet heeft als gevolg dat de prijzen van de eieren weer dalen.

Hectiek pas kort voor Pasen?

Over vier weken is het alweer Pasen en het is daarbij de vraag of de bestellingen op contract in de aanloop naar deze feestdagen nu gaan oplopen, of dat men afwacht en dat de hectiek kort voor Pasen weer eens uitbreekt. Het is de laatste jaren niet ongewoon dat een opleving van de afzet pas zeer kort voor Pasen merkbaar was en wat dat betreft zou dat ook wel weer eens voor dit jaar kunnen gelden.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.