Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 6: toch evenwicht kuikenmarkt

De consumptie van kuikenvlees neemt wat af, maar wordt in het algemeen nog steeds beoordeeld als meevallend. De druk op de kuikenmarktwordt vooral veroorzaakt door carnaval en de aankomende vakanties. Ook zijn er momenteel weinig acties met kip.

Commotie rond Consumentenbond

De commotie rond kipfilet die is ontstaan door de publicatie van de Consumentenbond over vermeende toevoeging van waterbinders in kipfilet heeft vooralsnog weinig invloed op de vraag. Hopelijk blijft dat zo, want de interpretatie van de uitkomsten van dit onderzoek door de Consumentenbond is twijfelachtig en wordt van alle kanten bekritiseerd.

Duitsland: concurrentie varkensvlees

De kuikenvleesmarkt in Duitsland is ook minder willig omdat pluimveevlees hier concurrentie ondervindt van goedkoop varkensvlees.

Ook aanbod vleeskuikens lager

De kuikenmarkt lijkt redelijk in evenwicht doordat ook het aanbod van vleeskuikens even wat minder is. Op dit moment is de lagere opzet van rond Kerstmis en Nieuwjaar aan de slachterij. Wel moeten we bedenken dat er de laatste tijd erg veel kuikenvlees is ingevroren, omdat vleeskuikens letterlijk uit de planning groeiden.

Volle vrieshuizen

Hoe de vleeskuikenmarkt zich de komende tijd zal ontwikkelen moet worden afgewacht. Als er te veel kuikens komen, moet er vanwege de volle vrieshuizen wel minder geslacht worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.