Pluimveehouderij

Achtergrond 177 x bekeken

Week 6: stabiele eiermarkt

De eiermarkt oogt redelijk stabiel en vriendelijk.

Eierprijzen bewegen weinig

De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van de week veel plusjes, behalve bij de bruine kooi-eieren.

In de eierprijzen zit deze week niet echt veel beweging. Er waren wel wat schommelingen in de eierprijzen, maar er zal in vergelijking met de afgelopen week niet bijster veel gewijzigd zijn.

Eieraanbod wisselend

Het eieraanbod zou wat wisselen, waarbij een enkel eierpakstation meldde dat het aanbod van scharreleieren wat krapper oogt het aanbod van kooi-eieren. Er zijn echter ook meldingen van pakstations die het aanbod in het algemeen juist als erg ruim kwalificeren. Dit laatste lijkt vooral veroorzaakt te worden, door het wat langer aanhouden van oude kippen, want er zouden volgens deze pakstations steeds meer zware eieren beschikbaar komen.

Eiproductenindustrie rustig

De eiproductenindustrie is opnieuw rustig. Dat betekent niet dat de eierverwerkers geen interesse hebben en geen eieren zouden afnemen, maar de eiproductenindustrie blijft wel wat tegen het peil van de eierprijzen aanhikken.
Bij de eierverwerkers zouden vooral de eierververijen het wat laten afweten. Mogelijk dat dit marktsegment voor de verwerking richting Pasen inmiddels voldoende eiervoorraden heeft aangelegd.

Derde landen vragen meer eieren

Men maakt er overigens melding van dat de vraag vanuit derde landen naar eieren weer aan het oplopen is. Vooral doordat India de eiermarkten van het Midden-Oosten niet kan beleveren, nemen de mogelijkheden voor Europese eierleveranciers naar het Midden-Oosten weer toe.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.