Pluimveehouderij

Achtergrond 189 x bekeken

Luchtreiniging: ideeën gezocht

€1,3 miljoen voor innovatie luchtreiniging veehouderij.

VROM en LNV hebben een opdracht uitgeschreven voor het bedrijfsleven om nieuwe luchtreinigingstechnieken te ontwikkelen. Bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de uitstoot van ammoniak, geur en fijnstof uit de veehouderij kunnen hun ideeën indienen bij SenterNovem.

Uw idee moet 11 april binnen zijn

Bent u in staat een betere luchtreinigingstechniek voor de veehouderij te ontwikkelen? Zorg er dan voor dat uiterlijk 11 april 2008 uw idee voor betere luchtreiniging binnen is bij SenterNovem.

€1,3 miljoen beschikbaar

Er is €1,3 miljoen beschikbaar gesteld in het kader van het Programma Gecombineerde Luchtwassystemen (PGL), waarin de overheid zoekt naar ondernemers die betere luchtreinigingstechnieken kunnen ontwikkelen voor de veehouderij. De nieuwe luchtreinigingssystemen moeten energiezuiniger zijn, minder spuiwater produceren en goedkoper zijn in het gebruik.

Zogeheten SBIR-aanbesteding

Het gaat bij deze door VROM en LNV uitgeschreven opdracht om een zogeheten SBIR-aanbesteding, waarmee de overheid u als ondernemer uitdaagt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Met SBIR worden vooral kleine en middelgrote bedrijven uitgedaagd tot het doen van grensverleggend onderzoek.

Informatiebijeenkomst SBIR-aanbesteding 28 februari

Informatiebijeenkomst SBIR-aanbesteding luchtreinigingstechnieken veehouderij op 28 februari, aanmelden via www.Senternovem.nl/pgl.

Meer informatie over SBIR-aanbesteding luchtreiniging

• Voor het Programma gecombineerde luchtwassystemen (PGL) zie www.SenterNovem.nl/PGL.
• Voor meer informatie over de SBIR-aanbesteding, de werkwijze en het indienen van projectvoorstellen: : tel. (030) 239 36 85 (dhr. H. de Goede, via het secretariaat) of e-mail: PGL@senternovem.nl.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.