Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Chris Borren

Biologisch pluimveehouder Chris Borren wint Ekoland Innovatieprijs 2008.

Chris Borren uit Voorthuizen (Gld) won deze eerste Ekoland Innovatieprijs op woensdag 6 februari 2008.

Ekoland, vakblad voor de biologische keten, wil met de Ekoland Innovatieprijs de creatieve ontwikkelingen in de biologische(-dynamische) landbouw extra aanmoedigen. Het gaat om vernieuwingen die boeren op hun bedrijf hebben ontwikkeld en met succes hebben toegepast en die collega’s moeten inspireren tot uitvindingen op hún eigen bedrijven.

De Lankerenhof

Chris Borren nam in juni 2007 op zijn bedrijf De Lankerenhof twee innovatieve biologische pluimveestallen (een opfokstal en een legstal) in gebruik die in belangrijke mate naar eigen inzicht en ontwerp zijn gebouwd.

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan Engels

  Beste heer Borren,

  In het programma Één vandaag van 18 mei jl. zag ik het bericht over Allicine gebruikt dat door u wordt gebruikt als (preventief) geneesmiddel tegen infectieziekten bij pluimvee.
  Ik ben weliswaar een particulier en ik heb minder dan tien kippen, maar soms gaat een kip dood naar ik vrees aan een parasiet of darminfectie. Graag verneem ik van u:
  1. of het middel Allicine ook in mijn geval
  bruikbaar is,
  2. waar ik het middel kan verkrijgen,
  3. de dosering,
  4 wat het kost.
  Ik hoop dat u me wijzer kunt maken, zonder me iets wijs te maken.

  m.vr.gr.,

  Jan Engels

Of registreer je om te kunnen reageren.