Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Mogelijk vogelpest in China

In China is mogelijk een nieuwe uitbraak van vogelpest.

Aan de oostkust, in het gebied tussen Peking en Shanghai zijn de afgelopen weken veel kippen dood gegaan. De eierproductie is als gevolg van de ziekte fors gedaald. De uitbraak is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Het is hierdoor nog niet zeker of het om een besmetting van vogelpest gaat.

In juni van dit jaar werd de laatste uitbraak van vogelpest gemeld in het westen van het land. Het ging toen om eenden.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  A.P.N.v.d. Burgh

  Betreft mogellijk vogelpest in China.

  Naar aanleiding van dit betricht w3iul graag enig commentaar leveren.
  Enige tijd geleden berichtte de Standard uit Belgie het bericht met als Kop Zit reddend griepvaccin in lijk Britrse edelman? Het betrof hier een mededeling dat men in Engelansd het lijnk van een zekere Sir mark Sykes ging opgraven om er achter te komen of men van het lijk deze man, die 90 jaar geleden aan griep is overleden, na te gaan is om een midedel tegen een griepvierus te kunnen samenstellen.
  Hetgeen zij zochten, n.l. het virus waaraan hij is overleden heb ik kubbeb analyseren uit de foto van Sir Sykes, die was afgedrukt. Het gbleek namelijk dat dit het H8N9 virus was. Vandaag was er ook weer een melding van een mogelijke
  uitbraak van vogelpest in het oosten van China, n.l. tussen Peking en Shanghai. Ik ben hier naar op zoek gegaan en heb gevonden dat dit het zelfde virus moet zijn als dat waaraan destijds Sir Sykes is overleden. Ook heb ik vastgesteld dat west Europa afdekt schijnt te zijn met een middel die dit virus tegen houdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.