Pluimveehouderij

Achtergrond 158 x bekeken

Minder kalkoenen in Nederland dan vorig jaar

De binnenlandse productie van kalkoenen zal dit jaar waarschijnlijk lager uitpakken dan vorig jaar.

Dat blijkt uit opzetcijfers van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE). In de eerste tien maanden van dit jaar zetten Nederlandse kalkoenenhouders in totaal 2,3 miljoen kalkoenen op. Vorig jaar was dat bijna 2,5 miljoen. Dit is een daling van 6 procent.

Vooral in de zomer werden minder kalkoenen opgezet, maar over het hele jaar is de trend duidelijk dalend. "Dit bevestigt de tendens van de afgelopen jaren", stelt PVE-medewerker Richard Hol. "De Nederlandse consumptie van kalkoen holt achteruit, waardoor er minder afzetperspectieven zijn." Hol signaleert bovendien ook een toenemende druk op de Duitse markt, waar ook de consumptie terugloopt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.