Pluimveehouderij

Achtergrond 183 x bekeken

LPAI op Duits kalkoenenbedrijf

Op een kalkoenenbedrijf in Kreis Cloppenburg is bij routineonderzoek laagpathogeen AI-virus van het type H5 aangetroffen. Alle 9.000 dieren zijn geruimd

Rond het kalkoenenbedrijf in Kreis Cloppenburg is een beschermingsgebied met een straal van een kilometer ingesteld. In dit gebied geldt een vervoersverbod voor pluimvee en worden andere pluimveebedrijven onderzocht, waaronder nog een kalkoenenbedrijf.

In Duitsland worden pluimveebedrijven en wilde vogels planmatig gemonitord op AI. Daarnaast worden kalkoenenbestanden extra onderzocht sinds 1999. De uitkomsten waren tot nu toe altijd negatief: er werden nooit antistoffen aangetroffen tegen vogelgriepvirus van het type H5 en H7.

Wim Wisman

Of registreer je om te kunnen reageren.