Pluimveehouderij

Achtergrond

ForFarmers stapt uit pluimveevlees

Met de verkoop van pluimveeslachterij Plukon door Cebeco trekt ForFarmers zich terug uit het bedrijf.

Agrifirm overweegt wel deel te nemen in de nieuwe eigendomsstructuur. De huidige eigenaar van Plukon is de voormalige topcoöperatie Cebeco Groep. Deze coöperatie is volledig in handen van mengvoerleveranciers Agrifirm en ForFarmers. De bedrijven zijn daarmee de enigen die nog aandeel in de pluimveeverwerkende industrie hebben. Met de verkoop van Plukon loopt dit wat ForFarmers betreft dus ten einde.

Agrifirm overweegt deel te nemen in de nieuwe structuur. "We denken hier wel serieus over na. We hebben veel vertrouwen in de toekomst van Plukon. Het is een gezond bedrijf dat groeiend is, wij zien er toekomst in", licht Agrifirm directeur Ton Loman toe. Loman verwacht niet dat er na de overname veel zal veranderen. "Uit gesprekken met Plukon en Gilde Buy Out Partners is gebleken dat het toekomstbeleid in stand zal blijven." Het aandeel van Agrifirm zal wel afnemen. Nu heeft het bedrijf indirect 50 procent van Plukon in handen, straks wordt dat 20 tot 25 procent.

ForFarmers gaat niet mee in de nieuwe samenwerking. "Wij willen ons puur richten op onze kernactiviteiten, voeders en handelsartikelen", verklaart commercieel directeur Jan Potijk. "Slacht en verwerking van pluimvee past daar niet in. Mede daarom is er voor gekozen om de activiteiten van Cebeco verder af te bouwen."

Lees ook Cebeco verkoopt Plukon Royale

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.